Skip to content
Close

NIEUW: CERTOSA INITIATIEF TIJDENS MILAN DESIGN WEEK NEDERLANDSE OPRICHTERS TONEN 10000M2 DESIGN AAN DE WERELD

CERTOSA INITIATIVE, certosa, certosainitiative, milan design week, mdw, certosa, certosa initiative, launch of certosa initiative

Certosa District © Tornanti 

Met trots presenteren Beyond Space en Organisation in Design Certosa Initiative: een designexpositie tijdens de Milan Design Week, van 7 tot 12 juni. Certosa Initiative brengt kersverse talenten en gerespecteerde gevestigde merken samen in een postindustriële speeltuin van 10.000 m2 in Milaans snel opkomende Certosa District. De opdracht is simpel: claim your stake and make! 

Press Dutch More
Press Dutch More
Remi Versteeg © Reinier van der Aart

Remi Versteeg, medeoprichter van het Amsterdamse architectenbureau Beyond Space: ‘Met Certosa Initiative voegen we een spectaculaire nieuwkomer toe aan de line up van Milan Design Week. Het is precies wat designers nu nodig hebben. We zijn nooit gestopt met maken, maar te lang konden we niks laten zien. Niet aan het publiek, maar ook niet aan elkaar. We moeten weer mixen, de boel opschudden, elkaars frisse ideeën uitwisselen en opslurpen.’

Press Dutch More

Margriet Vollenberg, oprichter van Organisation in Design en Art Director van Certosa Initiative onderschrijft dit. ‘Het is zo belangrijk dat we nieuwe projecten blijven zien en blijven tonen, juist in deze turbulente tijden. Na een stilte van twee jaar zijn we terug op de Milan Design Week. Ik ben blij dat we opnieuw in de positie zijn om ontwerpers nieuwe kansen te bieden. Met Certosa Initiative creëren we de ruimte die zij zo nodig hebben om hun energie de vrije loop te laten.’

Press Dutch More

Margriet Vollenberg © OiD

Certosa Initiative strijkt neer in het Certosa District, gelegen in het noordwesten van Milaan, dat op het moment een dynamische opleving doormaakt. Onder leiding van de Italiaanse vastgoedontwikkelaar RealStep en vastgoedinvesteerder en -beheerder Jamestown wordt er bovendien een multidimensionaal regeneratieproject uitgevoerd. Eerder vierde de buurt de successen van het Milano Graphic Festival; Certosa Initiative zal het volgende event van formaat zijn. 

De opleving van het district wordt verder aangejaagd door de snelgroeiende creatieve industrieën en de innovatie-economie.Versteeg: ‘Om een buurt te transformeren en nieuw leven in te blazen, heb je een combinatie nodig van wonen, werken, groene ruimte, cultuur, evenementen… Het Certosa District heeft dat allemaal.‘ Vollenberg vult aan: ‘Dat belangrijke momentum heeft Certosa al. Wij zijn hier niet om op die golf mee te surfen, maar ook om er iets aan toe te voegen.’

Press Dutch More
Ventura Future © OiD

Lees hier hier alles over het Certosa Initiative, bijvoorbeeld hoe je kunt exposeren, bezoeken of media partner of sponsor kan worden. Bovendien zal er tijdens het Certosa Initiative een uitgebreide sociale en muzikale programmering zijn. Hou een oogje op de website om niks te missen! Zie je in Milaan!

WORD EXPOSANT OF SPONSOR

Heb je interesse om als exposant deel te nemen aan Certosa Initiative of wil je sponsor worden?

Solliciteer dan via: www.certosainitiative.com

INTERVIEW EN MEDIA VRAGEN

Hoge resolutie beelden van de locatie voor Certosa Initiative:

Wil je mediapartner worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anoek Hagenaars:

anoek@certosainitiative.com 
+31 (0) 6 16 60 45 77

 

Press Dutch More
Certosa District Milano © Silvia Galliani
Press Dutch More

Beyond Space is een internationaal architectenbureau gevestigd in Amsterdam. Het team wijdt zich aan hun voorliefde voor delicate interieurs en grootschalige transformaties en is ervan overtuigd dat architectonisch denken veel verder gaat dan alleen de ruimte. Ze combineren daarvoor creatief ondernemerschap met onconventionele ideeën en intuïtief design. Beyond Space mixt gebouwen, ruimtes en objecten, en in dit geval: mensen, en bouwt zo aan nieuwe verbindingen. 

Press Dutch More

Organisation in Design heeft een twintigjarige staat van dienst in het organiseren van gecureerde tentoonstellingen die de voorhoede op het gebied van hedendaags design laten zien. Met veel toewijding bevorderen, helpen en promoten zij design op alle mogelijke manieren, over de hele wereld. Als oprichters van Ventura Projects toonde Organisation in Design zich van essentieel belang bij de herleving van onontdekte wijken in Milaan. 

Press Dutch More

Het stadsvernieuwingsproject van de wijk Certosa wordt geleid door RealStep en Jamestown. RealStep is een Italiaanse vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in duurzame stadsvernieuwing van voormalige industrieterreinen. Het bedrijf maakte ook naam met de transformatie van de wijk Tortona in Milaan. Jamestown is een wereldwijd opererende vastgoedinvesteerder en -beheerder, gericht op design. Jamestown heeft een 38-jarige internationale staat van dienst en een duidelijke missie om ruimten te transformeren tot innovatiecentra en gemeenschapscentra.

De Milanese wijk Certosa verenigt zijn industrieel erfgoed met zijn innovatieve toekomst als lokale buurt met een globale mentaliteit, met cultuur als ultieme tool voor vernieuwing. Het multidimensionale regeneratieproject omvat nieuwe en verbeterde winkels, kantoren en groene ruimtes, én een buurt-brede programmering van evenementen. Dankzij het nabijgelegen Politecnico di Milano is de buurt de thuisbasis van veel universiteitsstudenten en jonge gezinnen. Ook is het goed verbonden met het stadscentrum via de Passante en de verschillende buslijnen en fietsroutes.

FOLLOW FOR THE LATEST UPDATES AND NEWS

© 2021 CERTOSAINITIATIVE.COM